slide-uri_pag-3
slide-uri_pag-2
slide-uri_pag-1
slide-uri_pag-5
slide-uri_pag-4
day-1409212013-72992

Hotel of Ice – Bâlea Lac serbează cea de-a zecea ediţie, prin tema „Zodiac”!

Anul acesta, Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” vine cu o nouă provocare pentru turişti: Zodiac! Hotelul de gheaţă ridicat în fiecare iarnă la Bâlea Lac le va oferi turiştilor 12 camere cu teme zodiacale. Construirea clădirii de gheaţă va începe, ca de fiecare dată, la sfârşitul lunii noiembrie şi îşi va aştepta primii oaspeţi începând cu 20 decembrie.

În fiecare iarnă, Hotelul de gheaţă este reconstruit cu o formă şi o tematică nouă. Blocurile mari de gheaţă sunt tăiate din Lacul glaciar Bâlea, penrtu a se transforma în pereţi, obiecte de mobilier, statui şi chiar farfurii, pahare şi scrumiere, toate de gheaţă. Veniţi din Târgu Mureş, meşterii şi sculptorii care fac posibilă această adevărată bijuterie turistică se întrec în inventivitate şi creaţii inedite, pentru inaugurarea aşteptată deja de turişti din întreaga lume, înainte de Crăciun.

Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac este în topul listei preferinţelor turiştilor nonconformişti din întreaga lume care dau căldura dintr-o cameră obişnuită de hotel pe experienţa fascinantă a cazării într-un hotel unde totul e îngheţat. Temperatura este, totuşi, constanţă, menţinându-se în jurul valorilor de -2 si +2 grade Celsius în interior, iar cei care aleg să doarmă în camerele de gheaţă au la dispoziţie saci de dormit, blănuri călduroase şi pături.

În acest sezon, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac va fi ridicat pentru a zecea oară, tema artistică fiind Zodiacul. „Hotelul va avea 12 camere, fiecare reprezentând câte un semn zodiacal. 2014 este anul în care vrem să coborâm zodiacul, de pe harta cerului, la Bâlea. Artiştii se pregătesc deja pentru a-şi transpune creativitatea în blocurile de gheaţă. Decorul, iluminatul şi numele fiecărei camere vor fi alese astfel încât să reconstituie cele douăsprezece semne zodiacale. Hotelul de Gheaţă reprezintă o adevărată provocare, un gând născut din dorinţa de a aduce ceva nou în turismul românesc, ceva care să îmbine aventura şi distracţia cu cele mai noi concepte de promovare turistică existente. Alături de Hotel of Ice, va fi ridicat şi “satelitul” acestuia, o structură formată din trei camere de tip iglu, unite de un hol central şi coridoare, precum şi deja celebra Biserică de Gheaţă”, a declarat Arnold Klingeis, iniţiatorul Proiectului de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac”.

Acest adevărat magnet, atât pentru români, cât şi pentru străini, a fost vizitat în fiecare an de circa 15.000 de turişti. Petrecerea la Hotel of Ice începe înainte de Crăciun şi ţine, în fiecare an, până în aprilie, uneori până în mai, în funcţie de condiţiile meteo, deoarece Hotel of Ice, unicul obiectiv de acest fel din Europa de Sud- Est, este construit din zăpadă şi „cărămizi” confecţionate din gheaţa lacului Bâlea.

Tot ca în fiecare an, în holul central al hotelului va fi amenajat barul Hotel of Ice şi Restaurantul de Gheaţă, unde turiştii vor fi serviţi cu mâncăruri aşezate pe platouri de gheaţă şi vor putea bea din pahare de gheaţă.

Fiecare cameră îşi va primi oaspeţii cu statui, candelabre de gheaţă şi un pat dublu, aşezat pe un podium de gheaţă. Aşa cum turiştii deja s-au obişnuit, hotelul va fi amplasat şi anul acesta în apropierea Staţiei de Telecabină de la Bâlea Lac.

Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” a fost perceput, încă de la început, ca un obiectiv deosebit de important pentru promovarea imaginii României în lume, iar acest lucru a făcut posibilă colaborarea, începând din anul 2012, cu Ministerul Turismului, respectiv Autoritatea Naţională pentru Turism, care apreciază contribuţia extraordinară pe care o aduce Proiectul de Marketing Turistic „Hotel of Ice – Bâlea Lac” brandului de ţară.

Oferta Hotel of Ice Bâlea Lac este deosebit de atractivă şi în acest an, incluzând 4 pachete, fiecare cu avantajul şi unicitatea lui, în funcţie de preferinţele clienţilor:

I: o noapte de cazare la Cabana Bâlea Lac, o cină la rece, la Hotelul de gheaţă.

II: o noapte de cazare la Hotelul de gheaţă, cina şi micul dejun fiind servite la Cabana Bâlea Lac.

III: o noapte de gheaţă, cazare şi cină romantică la Hotelul de gheaţă, plus micul dejun la Cabana Bâlea Lac.

IV: o noapte de cazare la Hotelul de gheaţă şi o noapte de cazare la Reşedinţa de vară a Baronului Samuel von Brukenthal – Palatul Brukenthal din Avrig.